ЯКІ ПРОДУКТИ МАЮТЬ ВХОДИТИ ДО ЩОДЕННОГО РАЦІОНУ ШКОЛЯРІВ

Харчування дітей має бути здоровим та збалансованим і поза школою. Ось кілька порад, які допоможуть скласти домашнє меню:

  • акцентуйте увагу на овочах і бобових – вони мають бути основою раціону
  • стежте, щоби дитина щодня їла фрукти та ягоди, молочні та кисломолочні продукти, у невеликих порціях – цільнозернові продукти, насіння та горіхи
  • упродовж тижня готуйте рибу (2-3 рази на тиждень) і м’ясо (переважно птиці і кролика)
  • мінімізуйте кількість солі та цукру; - для дітей 2-3 г на добу, для підлітків менше 5 г на добу, цукор: 25-50 г на добу включаючи фруктові цукри
  • використовуйте корисні олії (оливкова, кукурудзяна, лляна, гарбузова, горіхова)
  • стежте за водним балансом школяра: дитина має отримувати достатньо рідини і пити не за графіком, а орієнтуючись на відчуття спраги /Files/images/2021/0b7a346-potreby-ditey-iza-moz3-original.png

/Files/images/2021/e733a5a-potreby-ditey-iza-moz-original.png/Files/images/2021/00662f2-potreby-ditey-iza-moz2-original.png/Files/images/2021/Здорове харчування_тар.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 443