ЯКІ ПРОДУКТИ МАЮТЬ ВХОДИТИ ДО ЩОДЕННОГО РАЦІОНУ ШКОЛЯРІВ
Харчування дітей має бути здоровим та збалансованим і поза школою. Ось кілька порад, які допоможуть скласти домашнє меню:
- акцентуйте увагу на овочах і бобових – вони мають бути основою раціону
- стежте, щоби дитина щодня їла фрукти та ягоди, молочні та кисломолочні продукти, у невеликих порціях – цільнозернові продукти, насіння та горіхи
- упродовж тижня готуйте рибу (2-3 рази на тиждень) і м’ясо (переважно птиці і кролика)
- мінімізуйте кількість солі та цукру; - для дітей 2-3 г на добу, для підлітків менше 5 г на добу, цукор: 25-50 г на добу включаючи фруктові цукри
- використовуйте корисні олії (оливкова, кукурудзяна, лляна, гарбузова, горіхова)
- стежте за водним балансом школяра: дитина має отримувати достатньо рідини і пити не за графіком, а орієнтуючись на відчуття спраги